1. Klinite na Delovni nalog1. Kliknite na "Delovni nalogi"


1. Seznam delovnih nalogov - dodajte nov delovni nalog
1. Kliknete na (+) za vnos novega delovnega naloga2. Vpišete podatke v glavi delovnega naloga - izberete kupca  (ali pa vaše podjetje za delo na zalogo)Izberete "Kupca" - naročnika, kontakt, rok izdelave, morebitna navodila v Dodatna navodila (pomembna navodila za izvedbo delovnega naloga)3. Vnesete artikle, ki so bili naročeni oz jih boste obračunali na računu
S klikom na "Dodaj artikel za izdelavo" se odpre dialog , kjer izberete artikle, ki se bodo izdelali z delovnim nalogom (lahko jih tudi presete iz ponudbe ali prodajnega naročila).

V polje "Poišči" vpišete del šifre ali imena artikla, ki ga boste izdelali z delovnim nalogom in kliknete na Potrdi, vnesete količino in ceno.

 

S klikom na link "Ne najdete artikla, dodajte novega" lahko hitro dodate nov artikel, ki ga kasneje lahko dopolnite.4. Dodate materiale (nabavni artikli) ki so bili porabljeni za izdelavo naročilakliknete na "Vnos porabe materiala" - odpre se dialog za izbiro artiklov iz skladišča - tu poiščete in izberete porabljen material.5. Vnesete porabo materiala


Vnesete količino porabljenega materiala. Takoj, ko shranite vnos v delovni nalog se bo znižala zaloga na izbranem skladišču in prikazala nabavna cena porabljenega blaga. Če nabavne cene ni, potem preverite prevzemnico s katero ste povečali zalogo porabljenega materiala ( lahko jo vpišete tudi ročno).5. Zaključite delovni nalogDodate "kljukico" pri "Artiklu za izdelavo" - kar pomeni da je izdelava naročenega artikla zaključena6. Prenesete izdelan artikel na skladišče - ustvarite zalogoS klikom na "Prenesi na skladišče" ustvarite zalogo naročenih ariklov na skladišču.7. Izdelate nalog za odpremo / dobavnico/ račun iz delovnega nalogaS klikom na "Orodja" se odpre meni, kjer izberete prenos na željen dokument ( nalog za odpremo, dobavnico, račun, medskladiščnico, reverz) 

Vsi naročeni artikli se prenesejo na izbran dokument.