V kolikor ste razvijalec programske opreme in potrebujete razvojno okolje, vam lahko pomagamo na naslednje načine :

 1. Izvedete registracijo svojega podjetja in ga uporabljate za razvoj. Pri tem vas označimo kot "Developer" in imate aplikacijo brez omejitev
  Prednost : čisto svoje okolje za razvoj,
  Slabost : potrebno je vnesti svoje podatke (artikle, kupce, itd). Okolje mogoče ne bo enako nastavljeno, kot ga ima stranka.
  Postopek : izvedete registacijo in nam pišete na podpora@metakocka.si, da vam ta račun ustrezno označimo.
 2. Prekopiramo podatke od stranke računa na dev strežnik, kjer potem izvajate testiranje.
  Prednost : praktično enaki podatki in nastavitve, kot jih ima stranka na produkciji (glej spodaj kaj je v tem primeru drugače)
  Slabost : določene funkcionalnosti so izključene (glej spodaj)
  Postopek : stranka mora javiti, da določene razvijalec (email naslov) lahko dostopa do njihovih podatkov na dev strežniku. Potem podpora izvede kopiranje podatkov in razvijalcu pošlje podatke za dostop. V kolikor razvijalec želi novo kopijo podatkov, to javi na podpora@metakocka.si in izvedli bomo novo kopijo podatkov. Stari se pobrišejo. 


Razvoj na Dev strežniku

V primeru kopiranja podatkov na dev strežnik, se za razvijalca spremeni naslednje :

 • url naslov - nič več "main.metakocka.si", temveč "devmainsi.metakocka.si". Prijava v aplikacijo je mogoča na https://devsi.metakocka.si/prijava.html
 • email naslovi so drugačni. Npr. "janez.novak@metakocka.si" dobi email naslov "blajanez.novakbla@metakocka.sibla" (random generator). Potrebno upoštevati predvsem v primeru, da kreirate dokumente in podatke email naslov avtorja dokumenta
 • davčne blagajne so izključene
 • ne prenesejo se priponke dokumentov
 • ne prenesejo se ozadja dokumentov
 • ne prenesejo se nastavitve "Povezav" - spletne trgovine, dostavne službe, email strežniki, itd


Opozorilo : MK podpora lahko kadarkoli izvede ponovno kopiranje podatkov zaradi potrebe po svojem testiranju. Tako se vam na dev strežniku povozijo vsi podatki in zamenjajo dostopi. O tem NE boste obveščeni. Potrebno je potem kontaktirati podporo in vam bodo dali nove dostope. 


Pogosta vprašanja (FAQ)

 • Če na kopiji spreminjam podatke - se bo to karkoli poznalo na originalu?
  NE. Kopija je čisto ločena baza in narejeno so določene omejitve (glej zgoraj), da se tudi delo ne bi poznalo na zunanje integriranih storitvah (recimo davčne blagajne)
 • Lahko pri kopiranju zbrišete kakšna podatke? Recimo naročila, račune, itd?
  NE. Kopirajo vse vsi podatki (razen kar je vpisano pod "Razvoj na Dev strežniku")