Spletne trgovine - kdaj prenašati naročila

Uporabniki spletnih trgovin običajni izvajajo enega od naslednjih scenarijev za izvoz naročil iz spletne trgovine v MK :

 1. Vsa naročila v domače račune
  Vsa naročila v spletni trgovini se avtomatično prenesejo v MK
  Prednost : vsa naročila na enem mestu
  Slabost : v primeru naročil, kjer še čakate plačilo (recimo plačila Nakazilo na TRR), je potem potrebno redno pregledovati račune in izvajati stornacije / dobropise naročil, ki niso bila realizirane.

 2. Takoj plačana plačila in plačilo po povzetju v račune, ostalo ponudbe
  V primeru, da je naročilo takoj plačano (PayPal, kreditna kartica, itd) ali plačilo po povzetju (ker je stranki potrebno poslati račun, ki ima že označbo plačila), se izdela račun. Plačila, ki pridejo z zamikom (npr. Nakazilo na TRR) se prenesejo v ponudbo. Ko dobite plačilo, ga označite na ponudbo in potem prenesete ponudbo na račun.
  Prednosti : ni potrebe po spremljanju in stornaciji računov
  Slabosti : spletna naročila so razdeljena med račune in ponudbe

 3. Takoj plačana plačila in plačilo po povzetju v račune, ostalo počaka v spletni trgovini
  V primeru, da je naročilo takoj plačano (PayPal, kreditna kartica, itd) ali plačilo po povzetju (ker je stranki potrebno poslati račun, ki ima že označbo plačila), se izdela račun. Plačila, ki pridejo z zamikom (npr. Nakazilo na TRR) počakajo v spletni trgovini in se ne prenesejo v MK. Ko dobite plačilo, ga označite v spletni trgovini in naročilo se potem izvozi v MK kot običajni račun
  Prednosti : ni potrebe po spremljanju in stornaciji računov. Vsa naročila na enem mestu.
  Slabosti : plačilo naročil je potrebno zavesti v spletni trgovini.


Naš predlog je uporaba scenarija "(3) Takoj plačana plačila in plačilo po povzetju v račune, ostalo počaka v spletni trgovini" oz. vsaj "(2) Takoj plačana plačila in plačilo po povzetju v račune, ostalo ponudbe."