1. Klinite na Delovni nalogi

Kliknite na "Delovni nalogi"


2. Seznam delovnih nalogov - dodajte nov delovni nalog


1. Kliknete na (+) za vnos novega delovnega naloga


3. Vpišite podatke v glavi delovnega naloga Izberite "Kupca" - naročnika (če je izdelava na zalogo potem izberete vaše podjetje), kontakt, rok izdelave, morebitna navodila vpišete v Dodatna navodila (pomembna navodila za izvedbo delovnega naloga). 


4. Dodajnje naročenih artiklov/ storitev na delovni nalogS klikom na "Dodaj artikel za izdelavo" se odpre dialog , kjer izberete artikle, ki se bodo izdelali z delovnim nalogom (lahko jih tudi presete iz ponudbe ali prodajnega naročila z izborom dokumenta v glavi delovnega naloga).  

V polje "Poišči" vpišete del šifre ali imena artikla, ki ga boste izdelali z delovnim nalogom, ga izberete in kliknete na Potrdi.  


Po izboru artikla vnesete še količino in prodajno ceno in potrdite vnos.

Če izberete opcijo ( vidnost te opcije je vezana na nastavitev MetaKocke) Plan/ realizacijo v isti vrstici se realizacija artikla za izdelavo izpiše v isti vrstici kot planirana.


Opomba: Če ste izbrali artikel za katerega ste predhodno izdelali normativ se bodo planirane količine materiala in dela avtomatično dodale ( točke 5 in 6 tega navodila)


5. Dodajte planirane materiale in delo za izdelavo delovnega naloga (ni obvezen korak)


Za dodajanje planiranega materiala, ki ste ga predvideli za izdelavo naloga kliknite na "Vnos plana porabe materiala" - odpre se dialog za izbiro artiklov iz skladišča - tu poiščete in izberete material, ki je planiran za izdelavo in ga dodate s klikom na "Potrdi"


Razporedite oziroma planirate pa lahko tudi delo, ki je potrebno za izdelavo naloga. S klikom na "Vnos plana dela" se odpre dialog, kjer izberete izvajalca, storitev, ki jo bo opravil, za katero pozicijo, število planiranih ur in strošek,


6. Vnesite porabo materiala


Če ste vnesli planiran artikel lahko kliknete v prazno polje "Poraba" v planski vrstici in odpre se dialog za vpis količine porabljenega materiala. Vkolikor plana materiala niste vnesli, potem kliknite na "Vnos porabe materiala", odpre se dialog, kjer izberete material iz skladišča. 

 

Po izbor vpišete še količino, ki ste jo porabili, pozicijo, nabavna cena pa se prenese iz proste zaloge na izbranem skladišču.


Ko shranite vnos porabe se zniža zaloga na izbranem skladišču. Stroški se bodo avtomatično pripisali izbrani poziciji in nalogu.


7. Zaključite izdelavo artiklov/ storitev na delovnem nalogu


Dodate "kljukico" pri "Artiklu za izdelavo" - kar pomeni da je izdelava naročenega artikla zaključena. Če je na nalogu artiklov ( pozicij) več  lahko zaključite vse ali pa zgolj delno. 8. Prenesite izdelan artikel na skladišče - ustvarite zalogo

S klikom na "Prenesi na skladišče" ustvarite zalogo naročenih artiklov na skladišču.


9. Izdelate nalog za odpremo / dobavnico/ račun iz delovnega naloga

S klikom na "Orodja" se odpre meni, kjer izberete prenos na željen dokument ( nalog za odpremo, dobavnico, račun, medskladiščnico, reverz) . Vsi naročeni in še neizdobavljeni artikli se prenesejo na izbran dokument.